ETWİNİNG PROJESİ (HAKAN İNCE)

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında, kuruculuğunu Türkçe Öğretmenimiz Hakan İNCE ve Altınkent Ortaokulu Müdürü Okan Karaca'nın yaptığı, Altınkent Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bayram ÇELİK ve Zafer İlkokulu Psikolojik Danışmanı Özlem İnce ve öğrencilerinin de katıldığı "Dijital Çağın Bilinçli Medya Okuryazarları" adlı eTwinning projesi altı ülkenin öğrencilerini bir araya getirdi. Türkiye, Azerbaycan, İtalya, Romanya Sırbistan ve Ukrayna'nın bir araya geldiği projede öğrenciler medya okuryazarlığı ve dezenformasyon, internet güvenliği konusunda uzaktan eğitim ile işbirliği içerisinde çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Öğrenciler, farklı kültürlerle tanışıp internet ve teknolojinin yararlı ve zararlı yönlerini araştırarak çeşitli etkinlikler aracılığı ile birbirleri ile paylaşıyorlar. Türkçe, İngilizce ve Bilişim Teknolojileri derslerinin müfredatlarıyla uyumlu proje etkinlikleri aynı zamanda öğrencilerin günümüz teknoloji becerilerini de geliştirmelerini sağlıyor. Öğrenciler, çeşitli web2 araçlarını kullanmayı öğrenirken bir yandan da araştırma yapmayı, teknolojiyi doğru kullanmayı ve internette güvende kalmaları için nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğreniyorlar. Proje, Aralık ayında başladı ve Mart  ayının sonunda bitti.

05-04-202105-04-202105-04-2021

Yayın: 06.04.2021 - Güncelleme: 06.04.2021 09:31 - Görüntülenme: 174