T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / GEDİZ - Fatih Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

Ağu

TARİHÇE

      Muhipler Köyü´nde ilkokul 1933 yılında "Muhipler İlkokulu" adı ile ahşap bir binada üç sınıflı olarak açılmıştır. 1940- 1941 Eğitim-Öğretim Yılı´na kadar üç sınıflı olarak eğitim-öğretime devam ederken, 1940 yılından sonra beş sınıflı olarak eğitim-öğretime devam etmiştir.

     İlk ahşap binada eğitim-öğretim 1958- 59 öğretim yılına kadar devam etti. Daha sonra devlet tarafından taş yapılı taş yapılı yeni bir okul binası yapılmış ve okul burada eğitim öğretime devam etmiştir. Bu bina Gediz´den köye girişte tahmini 3- 4 dekarlık bir alan üzerine kurulmuştur. Köylüler bu binaya iki derslikli ilave bina yapmışlardır. Böylece beş derslikli olan okul 1970 Gediz Depremi´ne kadar eğitim-öğretime burada devam etmiştir.

    Deprem felaketi nedeniyle Muhipler Köyü´nün yeri şimdiki bulunduğu yere (Gediz-Muhipler Mahallesi) nakli yapılmış ve adı Muhipler Mahallesi olmuştur. Muhipler Köyü´nden yeni yerleşim yerine gelmeyen 20-30 civarındaki aile köylerinde yaşamaya devam etmişler ve buraya "Eski Muhipler" adı verilmiştir. Eski Muhipler Muhipler Mahallesi´ne bağlı ve belediye sınırları içinde bir yerleşim yeridir.

     Muhipler Mahallesi´ne devlet tarafından  sekiz derslikli  iki adet prefabrik bina yapılmış ve Muhipler İlkokulu 1971- 72 öğretim yılında buraya taşınarak eğitim-öğretim sürdürülmüştür. Eski Muhipler İlkokulu da kapatılmıştır.

     Okulumuz, 1974- 75 Eğitim-Öğretim Yılı´na kadar Muhipler İlkokulu adı altında eğitime devam etmiş. Sonra adı okul derneğinin isteği ile "Fatih İlkokulu" olarak değiştirilmiştir. Aynı  öğretim yılında merkez ilkokulu olarak kabul edilmiş ve okul müdürlüğü müstakil olmuştur.

    1980 yılında öğrenci sayısının artmasından dolayı prefabrik binalar yetersiz geldiğinden okul koruma derneğinin katkısı, İlçe Kaymakamlık´ ın yardım ve destekleriyle iki derslikli ek bir prefabrik bina yapılmıştır.

     İlimiz, 1987 yılı yatırım programında devlet-vatandaş işbirliğiyle okulumuza yeni bir bina yapımı programa alınmıştır. Bu binanın beş derslikli ve tek katlı olarak yapılması planlanmış ve aynı yıl okul derneği vasıtası ile yapımına başlanmıştır. Beş derslikli okul binasının yetersiz düşünen dernek yetkilileri ikinci katın halk katkısı ile yapılacağı 1987 yılında taahhüt etmişler ve gerekli izni alarak 1988 yılında ikinci kat yapılmıştır. Aynı tarihte, on iki dersliği, iki idare odası olan Sabancı tipi bu kaloriferli binada eğitim ve öğretim sürdürülmektedir.1998/1999 öğretim yılında ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.

       Okulumuz  2012/2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 dönüşüm sisteminden dolayı ortaokul dönüştürülmüştür.

        Okulumuz 2014/2015 eğitim öğretim yılında yeni yapılan binasına taşınmıştır.